14 Haziran 2009 Pazar

KENDİ MEZARINI KAZAN ADAM



KENDİ MEZARINI KAZAN ADAM

Uzunçam köyü Duraklı (Önceki adı Gidensu) mahallesinden Mehmetali oğlu 1933 doğumlu Seyitali Özdemir.Nam-ı diğer Memilanın Seydali.Kendi kabrini kendi kazdı.Niçin acaba. Kendisi nasıl anlattıysa öyle nakletmeye çalışacağım.
Merhume Havva Dudu(Allah rahmet eylesin) ile hayatlarını birleştirmişler.Mutlu bir evlilik hayatı yaşamışlar.Bu evliliklerinden beş yada altı tane bebek ya dünyaya gelmeden yada doğduktan sonra vefat etmişler.Başka bir hanımla da kısa süre bir evliliği olmuş ondan doğan bebek te yaşamamış.Yani çocuk büyütüp ellerinden bir bardak su içmek nasip olmamış.Alın yazısı-kader denilen bu olsa gerek.Kuşa süt nasip olsa anadan olurdu.Atasözü böyle olaylar için söylenmiş.
Hak vaki olmuş 2003 yılında eşi Havva Dudu hanımefendi de vefat etmiş.Ölüm gerçek olup hiçbir kimse ölümden kaçamıyacağına göre; her canlı ölümü tadacağına göre ne olur ne olmaz diyerekten kendi mezarını kendi sağlığında kazmış ;mermer ile kaplamış.Şu anlık üzerini de oluklu galvenizli saç ile kapatmış, ebedi istirahatgahını hazırlamış hakkın emrini beklemeye başlamıştır.
Ülkemizin çoğu yerlerinde mezarlar üçret karşılığında kazılıyor ancak bizm köyümüzde imece usulü, sevabına kazılıyor.Seydali dayı da köyün bütün işlerinde imece olarak çalışanların başında gelir.Dolaysiyle başkalarının mezarını sevabına koşa koşa kazan Seydali Dayı bu sefer de kendi mezarını eşinin yanına kendisi inşa etmiştir.Allah sana sağlıklı,uzun ömürler versin seydali dayı.Köyde sen hizmetlerinle tanınan muhterem bir insansın.Çoluk çocuğun olmamakla ne kabrin kazılmadan kalır nede sen duasız kalırsın.
Lokman hekim diyorki: Şu iki şeyi hiç aklınızdan çıkarmayın ÖLÜMÜ ve ALLAH’ı Şu iki şeyide hiç aklınıza getirmeyin YAPTIĞINIZ İYİLİĞİ, GÖRDÜĞÜNÜZ KÖTÜLÜĞÜ.Ölümü aklından çıkarmayıp mezarını yaptırdığın için de Allah sevap yazmıştır beklide.Her ik cihanda aziz ol.Allaha emanet ol seydali dayı.

1 yorum:

ziraatçı recep dedi ki...

Yalnızlık Allah'a mahsustur.Ailenin temel direği olan eşlerden bir tanesi gidince kalana dünya zehir olmaya başlıyor.Seydali dayı da bu ayrılığa fazla dayanamayıp 22 haziran 2009 tarihinde bunalım sonucu intihar edip hayatına son vermiştir.Allah rahmet eylesin.